zaterdag 7 augustus 2010

Neefje Ryan is vanmiddag (06-08-'10) geboren!

Vanmiddag (06-08-’10) om 13.37uur is ons Ester bevallen van hun zoon Ryan Charles Weller. M’n neefje weegt 7 pond en is helemaal gezond!

Ester haar vliezen braken gisterenmiddag om 15.00uur. De verloskundige die ze heeft gebeld heeft haar ’s avonds naar het ziekenhuis laten gaan, daar bevallen was reeds de planning.

Haar weeën begonnen die nacht om ongeveer 00.00uur en kwamen vrijwel direct om de 2 á 3 minuten. Dus werd er gedacht/gezegd “dat gaat niet lang meer duren”. Niets bleek echter minder waar. De weeën waren op ’n gegeven moment niet meer op te vangen en dus werd er op ’n gegeven moment besloten Ester een ruggenprik te geven tegen die pijnen. Het bleef echter heftig en moeizaam verlopen. Om 11.00uur vanochtend had ze pas voldoende ontsluiting om te mogen gaan persen. Ester voelde op ’n gegeven moment dat er iets was en dat zij het alleen niet kon trekken, er leek iets te zijn waardoor de kleine er niet uit KON. In 1e instantie werd er gezegd dat ze moest blijven proberen en dat het überhaupt al te laat was voor een eventuele keizersnee.

Maar toen ze om 13.00uur nog steeds aan ’t persen was, hebben ze gekeken naar wat er dan mis zou kunnen zijn. Wat bleek, door de persdruk was de kleine 180gr. gedraaid en lag met z’n hoofdje ineens naar boven……Dus, 2e ruggenprik en op naar de keizersnedenkamer.

Al met al was Ryan er om 13.37u en bleek gelukkig helemaal gezond. Hij heeft alleen wat blauwe plekjes en een punthoofd van de forse (pers)weeën en dat geduw en getrek. Maar Ester had gelijk z’n vingertjes en z’n teentjes geteld zei ze en het waren er van ieder 10, dus klopt J!

Ester heeft direct na de keizersnee morfine gekregen tegen de pijnen en die morfinegiften zijn gedurende de avond nog een aantal keren herhaald.

Ester en Vincent zijn natuurlijk dolgelukkig met hun kleine Ryan, en zijn in de loop van de avond met z’n 3-tjes compleet op ’n hoop gestort!

Morgen meer nieuws, dusse wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten