dinsdag 21 december 2010

Maandag 20-12-2010 Brabbeldagje

Ik had vanochtend na de borstvoeding al heel gezellig met mama zitten brabbelen en ik bedacht me dat ik dat op het kinderdagverblijf ook best wel eens een keer kon gaan doen.
Dus toen juffrouw Janneke met mij aan het spelen was in de wipstoel heb ik lekker zitten brabbelen en dat vonden ze toch leuk ! Ze hebben het ook in mijn oppasboek opgeschreven en meteen tegen mama verteld. Mama was vandaag iets later om mij op te halen als anders, maar dat kwam door het weer. Ik vond het ook helemaal niet erg, want ik wist ervan. Mama had het namelijk vanochtend al aan juffrouw Nina doorgegeven en die had het weer aan mij verteld.
Ik was nog lekker aan het schommelen in de maxi swing toen mama mij rond 18.00u kwam halen en ik had het reuze naar mijn zin, want ik had veel aandacht van de leidsters en er waren ook nog andere kindjes die op hun papa en mama aan het wachten waren.
Ik zat lekker te lachen en dat vond mama heel leuk om te zien zei ze.

Zondag 19-12-2010 Wandelen in de sneeuw



Vannacht was er heel veel sneeuw gevallen en daarom zijn we met zijn allen gezellig in de sneeuw gaan wandelen vandaag. Met zijn allen is ikke, papa, mama en Jackson. Ik keek mijn ogen uit, want alles was wit ! Ik heb het helemaal niet koud gehad, want ik lag lekker ingestopt in mijn wandelwagen. Papa en mama moesten af en toe wel hard duwen om de kinderwagen door de sneeuw te krijgen en dat vond ik wel grappig, hihi. Jackson vond de sneeuw ook heel leuk, want hij ging er de hele tijd in rollen. Wisten jullie trouwens dat Jackson mijn waakhond is... hij let heel goed op dat er met mij niets kan gebeuren en hij loopt de hele tijd in de buurt van de kinderwagen. Als er andere mensen aankomen dan gaat hij voor de kinderwagen staan



Vrijdag 17-12-2010 Lichtjestocht !







Bij het kinderdag verblijf hadden ze een lichtjes tocht georganiseerd en ik heb samen met mama meegedaan ! Papa had voor ons twee lampionnen gekocht en die had mama aan de kinderwagen vastgemaakt. In die lampionnen zaten lichtjes en toen we samen met alle ander kindjes buiten de tocht gingen lopen, gaven de lampionnen licht in het donker en dat vond ik natuurlijk erg interessant.

Vrijdag 17-12-2010 Kinderdag verblijf


Ik had vanochtend bij mama al heel veel borstvoeding gedronken, maar daarna had ik om 09.30u weer honger. Toen heb ik meteen mijn flesje gekregen. En wat denk je, om 12.00u had ik alweer honger.. Daarom had ik van juffrouw Deborah eerst een fruithapje gehad, maar dat had ik zo op en toen wilde ik daarna meteen weer mijn flesje. En toen ik dat op had, was het goed, en ben ik lekker gaan spelen.
Mama heeft nog een foto van mij en juffrouw Deborah gemaakt. Op deze foto kijk ik niet helemaal blij, want ik was het er niet helemaal mee eens . Ik had net lekker bij mama op schoot gezeten en toen moest ik weer bij juffrouw Deborah op schoot voor de foto.

Donderdag 16-12-2010 Papa jarig !

Mama had beloofd dat we na de borstvoeding naar de slaapkamer van papa en mama zouden gaan om voor papa zijn verjaardag te zingen en daarna zou ik nog eventjes lekker in het grote bed mogen liggen. Ik heb daarom extra snel gedronken, zodat we vlug naar papa toe konden.
We hebben lang zal hij leven gezongen en daarna mocht ik bij papa liggen, terwijl mama zich aan het aankleden was. Alleen was papa nog heel slaperig omdat hij tot heel laat gewerkt had, terwijl ik juist heel erg actief was. Ik was gezellig tegen papa aan het brabbelen, maar zijn ogen vielen de hele tijd dicht. Toen heb ik papa een paar keer zachtjes een tik in zijn gezicht gegeven, ik moest daar heel hard om lachen en mama ook.
Mama heeft me daarna weer lekker in mijn eigen bedje gelegd en toen sliep ik weer zo.

dinsdag 14 december 2010

Dinsdag 14-12-2010 Consultatie Bureau


Ik ben vandaag weer bij het consultatiebureau geweest. Ik weeg al 5605 gram en ben inmiddels al 63cm lang! Papa heeft een mooie foto van mij gemaakt toen ik op de weegschaal lag. De dokter heeft mij ook weer twee prikjes gegeven en ik had er weer bijna geen last van. Ja ik moest wel heel even huilen, maar dat was niet van de prikjes hoor, dat kwam gewoon omdat ik moe was... het gaat nu zo goed dat ik 8 februari volgend jaar pas weer terug hoef te komen.
Mama had aan de dokter gevraagd hoe goed ik al kon zien en toen zei de dokter dat ik alle mooie vrouwen al heel goed kon waarnemen.
En dat klopt ook, want meteen daarna kwam ik er op het consultatiebureau al een tegen.. Ik had sjans met een lief meisje van 2 jaar die tegen haar moeder zei dat ik zulke mooie grote ogen had.

zondag 12 december 2010

Zondag 12-12-2010 Nico en Rowenta op bezoek


Vandaag zijn Nico en Rowenta langsgeweest en dat was heel gezellig. Toen ik wakker werd heeft mama mij mee naar beneden genomen en ik moest meteen lachen toen ik ze zag. Maar toen ik in de gaten kreeg dat ik niet meteen mijn flesje kreeg, sloeg mijn stemming meteen om. Mijn flesje was dus nog niet warm en mama had bedacht dat ze mij wel ff snel kon aankleden voordat ik mijn flesje zou krijgen, maar daar was ik het dus echt niet mee eens. Ik heb zoveel tegengesparteld als ik kon en ik heb heel hard gehuild. Maar zonder tranen, want dat doe ik wel eens vaker als ik mijn zin niet meteen krijg. Ik werd pas weer rustig toen ik de speen van het flesje in mijn mondje voelde. Daarna was het weer heel gezellig en mocht ik ook nog even bij Rowenta op schoot.

Zaterdag 11-12-2010 Kerstboom versierd


Ik was erg benieuwd of de boom er nog precies hetzelfde uit zou zien als ik beneden zou komen als gisteren , maar dat was dus niet zo. Papa had hem vanochtend vroeg al helemaal versierd als verrassing voor mij. Nou ik vond het echt gaaf hoor, ik raakte niet uitgekeken. Al die lampjes.. Papa en mama hebben mij beloofd dat ik volgend jaar ook een eigen kerstboompje op mijn kamertje krijg.

Vrijdag 10-12-2010 Boom in de kamer

Toen ik vanochtend vroeg met mama beneden kwam, snapte ik er niets van, er stond een boom in de kamer! Mama zei dat het onze kerstboom was en dat papa die nog moest versieren, maar ik vond het maar erg raar en tijdens het drinken bij mama werd ik er ook echt door afgeleid.
Mama is toen met mij naar de boom toegelopen en ik heb met mijn handjes een tak aangeraakt, maar toch weet ik nog niet zo goed wat ik er van moet denken.

Donderdag 09-12-2010 Mama avondje uit

Als mijn dag indeling anders als normaal verloopt, vertellen mama en/of papa dat altijd ruim van tevoren. Als ik weet wat er komen gaat dan heb ik er namelijk helemaal geen problemen mee. Toen ik vanmorgen bij mama aan het drinken was, vertelde ze me dat ze vanavond uit gaat en dat oma Backx op mij blijft passen, totdat papa thuis is van zijn werk.
Mama vertelde dat ze vanmiddag extra vroeg van haar werk naar huis zal komen, zodat ik eerst nog lekker bij mama kan drinken voordat ze uitgaat. Ik was dan ook helemaal niet verbaasd toen mama om 16.30u al langs mijn bedje stond. Ik was wel een beetje onrustig toen mama daarna aan het douchen was, want tja mama staat altijd zo lang onder de douche en ik was bang dat ze te laat zou zijn. Mama had mij beloofd dat ze weer thuis zou zijn voor mijn laatste voeding en dat was ze ook. Papa en mama stonden toen samen bij mijn bedje en dat vond ik erg gezellig zo met zijn drietjes.

Dinsdag 07-12-2010

Vandaag hebben opa en oma Weller weer op mij gepast. Ik ben vanmiddag lekker met opa en oma wisten wandelen en we zijn ook weer even bij overgroot omaatje Weller langsgeweest.
Toen we terugkwamen van het wandelen was ik best moe en ben ik in de kinderwagen in slaap gevallen. Ze hebben mij toen even in de gang in de kinderwagen laten slapen. Om 17.15 lag ik in mijn bedje, maar ik wist dat mama rond die tijd thuis zou komen en daarom ben ik wakker gebleven totdat mama thuis was.

Maandag 06-12-2010 4 maanden oud !!

Ben vandaag weer gezellig naar het kinderdag verblijf geweest.
Ik heb ook weer een fruithapje op en dat ging erg goed, wel 15 hapjes banaan. Daarna moest ik een paar keer flink boeren en toen kreeg ik de hik. Maar juffrouw Caecil heeft mij even goed rechtop gehouden en toen zakte het meteen. andaag om 13.37u was ik precies 4 maanden oud ! Maar dat hebben we niet gevierd hoor. Ik werd namelijk op dat moment net wakker en was heel hard aan het roepen om mijn flesje mama melk.

zondag 5 december 2010

Zondag 5-12-2010 Ryan on tour again

Vandaag ben ik eerst met papa en mama naar Udenhout gegaan. We hebben foto's gemaakt van mij en mama en Charlotje. En mama heeft haar paard Cap verzorgd. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben de kinderwagen gepakt. Toen zijn we naar Opa en Oma Weller gelopen. Want die hadden gevraagd of ik langs wilde komen, omdat Sinterklaas een cadeautje voor mij daar afgegeven had. Ik was er heel blij mee, dank je wel sinterklaasje !

Zaterdag 04-12-2010 Mijn eerste fruithapje !







Ik heb vandaag mijn allereerste fruithapje op ! Het was lekker fijngemaakte banaan en ik mocht van papa en mama zelf weten hoeveel ik ervan at. In het begin moest ik er wel even aan wennen, want het is natuurlijk wel ff iets anders als uit een flesje drinken. Maar ik vond het eigenlijk best wel lekker en ik heb al wel 4 lepeltjes op.
Vanaf nu mag ik dagelijks een fruithapje, als tussendoortje, mjammie...

zaterdag 4 december 2010

Zaterdag 4-12-2010 Bij papa en mama in bed


Op zaterdag mag ik na mijn eerste voeding altijd bij papa en mama in het grote bed. Vandaag waren we alledrie weer lekker in slaap gevallen. Maar voordat ik ging slapen had ik nog een beetje gespuugd op het hoeslaken en dat hadden ze niet gezien, hihi..Papa was als eerste weer wakker en toen heeft hij een foto van mij gemaakt.

Vrijdag 3-12-2010 Sinterklaas bij Kinderdagverblijf


Ik had mijn schoen niet eens gezet en toch had Sinterklaas een cadeautje in mijn mandje gedaan op het kinderdagverblijf. Ik heb het thuis samen met mama uitgepakt. Dank je wel sinterklaasje !

Donderdag 2-12-2010 Reclame maken voor Opa Scheepens





Gisterenmiddag was ik met mama bij Opa en Omi Scheepens. Opa Scheepens had een pet op tegen de kou. Ik mocht zijn pet even vasthouden en die wilde ik natuurlijk niet meer loslaten.
Opa had mij een pet van stal Scheepens opgezet,, ik voelde me toen wel heel stoer hoor.

Woensdag 01-12-2010 Kerstshow

Vandaag ben ik met papa naar de kerstshow geweest bij tuincentrum Coppelmans. En dat was kei leuk, al die lichtjes en verschillende muziek, ik keek mijn ogen uit, net als papa. Papa heeft nog een paar laatste dingen voor kerst gekocht en als sinterklaasje weer naar Spanje is dan gaat hij ons hele huis versieren voor kerst , ik kan niet wachten! Volgend jaar, als ik wat groter ben, krijg ik een eigen kerstboom op mijn kamer.
Papa heeft vandaag ook nog een hele mooie foto van mij gemaakt, terwijl ik thuis in mijn bedje naar mijn gloeipop lig te kijken. Papa en mama zetten die altijd aan als ik moet gaan slapen en dat gaat ze een muziekje spelen en gaat haar gezichtje licht geven en daar wordt ik altijd heel erg rustig van.

Dinsdag 30-11-2010 Waar is mama ?

Vandaag hebben opa en oma Weller weer opgepast. Ze waren er om 13.00u
We hebben lekker gespeeld en liedjes gezongen.
Toen mama thuis kwam van haar werk lag ik te slapen. Mama is meteen naar boven gegaan om mij een knuffel te geven, maar daar heb ik niets van gemerkt. Terwijl ik normaal altijd wakker wordt rond die tijd.. Om ongeveer 18.15u werd ik wakker en schrok ik, omdat ik mama dus nog niet gezien had.
Daarom zette ik het op een krijsen, de hele straat kon er van mee genieten!
Ik had geen honger hoor,, ik begreep alleen helemaal niet waar mama was!
Maar gelukkig ging mijn slaapkamerdeur open en daar was mama en toen was ik meteen weer gerustgesteld.

Maandag 29-11-2010 Slaapkoppie

De juffrouws op het kinderdagverblijf hebben in mijn oppasboek geschreven dat ze wel konden merken dat ik een druk weekend heb gehad.
Ze hebben mij vanmorgen mijn flesje gegeven en daarna hebben ze mij tot 13.40 u 's middags niet meer gezien, ik heb al die tijd geslapen.
Daarna heb ik weer een flesje gehad en toen ben ik weer gaan slapen.
Bij mijn groep de dominootjes hebben ze een mooie slaapkamer met hele fijne bedjes en er draait ook altijd een muziekje. Daarom vond ik het ook helemaal niet erg om zoveel te slapen vandaag.
Spelen met de juffrouws en de andere kindjes doe ik vrijdag wel weer.

Zondag 28-11-2010 Ryan on Tour

Vandaag heb ik een hele drukke dag gehad. Eerst met papa en mama naar de 6e verjaardag van Rico en daarna zijn we naar Capelle a/d Yssel gereden, naar Tante Hilde en ome Paul.
Papa en mama moesten naar de afscheidsborrel van Boudewijn, want die gaat emigreren naar Bolivia
Dat was in Ridderkerk,, ik ben lekker bij tante Hilde en ome Paul gebleven.
En het was erg leuk. Ik heb gespeeld op het speelkleed van Woezel en Pip en ik heb samen met ome Paul naar de Disney film Bambi gekeken.
En natuulijk heb ik ook nog geslapen, maar niet zo heel lang, want er was zoveel te beleven.
Toen we weer naar huis reden, heb ik ook in de auto bijna niet geslapen,, al die lichtjes in het donker op de snelweg vond ik reuze interessant.